Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Ο κίνδυνος απουσίας της ελληνικής εθνικής ομάδας των Παρολυμπιονικών από το Λονδίνο, το 2012

Ο κίνδυνος απουσίας της ελληνικής εθνικής ομάδας των Παρολυμπιονικών από το Λονδίνο, το 2012, είναι ορατός όπως γράφει στο Onsports o δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Σ. Μαργαρίτης.
«Η απαξίωση του αναπηρικού κινήματος γίνεται άμεσα αντιληπτή από την ελληνική Παρολυμπιακή Επιτροπή. Οι επιχορηγήσεις σταμάτησαν και τα αθλητικά σωματεία, με τους παγκόσμιους πρωταθλητές μας, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Ο κίνδυνος απουσίας της εθνικής ομάδας των παρολυμπιονικών στο Λονδίνο το 2012 είναι ορατός. Αυτό πρακτικά σημαίνει δυσφήμιση της χώρας μας και απομόνωση των αναπήρων αθλητών.

Ο υπουργός Υγείας, στην εποπτεία του οποίου βρίσκεται η Παρολυμπιακή Επιτροπή, δηλώνει ανήμπορος να εξασφαλίσει τους αναγκαίους πόρους για τους παγκόσμιους – έλληνες αθλητές. Η Γ.Γ.Α. απουσιάζει και ο αρμόδιος Υπουργός Πολιτισμού θεωρεί ότι το θέμα των αναπήρων δεν είναι και τόσο επείγον και σοβαρό για να ασχοληθεί! Στην αυγή του 2012, η σύσκεψη που συγκάλεσε η Ελληνική Παρολυμπιακή Επιτροπή στη Θεσσαλονίκη, οδηγεί τα πράγματα στην ευρωπαία Επίτροπο Κα Ανδρούλα Βασιλείου για να δώσει λύση στο θέμα της χώρας μας!

Η σημερινή κυβέρνηση κατευθύνει τη χώρα σε χρεοκοπία σ’ όλα τα επίπεδα. Ας αντιληφθούν οι πολίτες, έξω από κόμματα και χρώματα, ότι το αναπηρικό κίνημα και η εκπροσώπηση της χώρας σε διεθνείς διοργανώσεις, αυτή τη στιγμή, είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη. Το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα δε μπορεί να εφαρμόσει πατριωτικές πολιτικές για τον αθλητισμό.

Καλώ τα αθλητικά σωματεία των ΑΜΕΑ σε συστράτευση και κοινό αγώνα, για να πετύχουμε τη δικαίωση των κόπων των αθλητών – πρωταθλητών μας. Η αγάπη για τον «καθαρό» αθλητισμό ξεπερνά κρίσεις και διακρίσεις. Θα δουλέψουμε όλοι μαζί για να τα καταφέρουμε».
Συντάκτης:  Κωνσταντίνος Σ. Μαργαρίτης
From networkedblogs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου